dinsdag 8 april 2014

Publisher

Gisteren hadden we een groep 7 voor de workshop Publisher. Deze klas had geluk, want omdat een andere klas was uitgevallen mochten zij komen. Alle workshops die voor scholen uit het funderend onderwijs (basisscholen) bestemd zijn, zitten namelijk voor het hele jaar al vol.

Ook wij hadden geluk, want door miscommunicatie met de buschauffeur arriveerde deze klas 3 kwartier te laat en hadden wij nog tijd om het internet weer aan de praat te krijgen, één laptop te vervangen en om uit te zoeken hoe we kleurenprinten konden maken. Dat viel nog niet mee... Uiteindelijk is het afdrukken van de flyers tijdens de workshop niet gelukt. De kinderen waren teleurgesteld, maar we hebben beloofd om de flyers deze week naar hun school te brengen.

In de planning stond het maken van een flyer over jezelf, een collage met foto's en teksten, en een jaarkalender voorzien van achtergrondplaatjes. Dat was dus een beetje teveel...

Hieronder die je voor-/achterkanten en binnenkanten van de flyers. Meisjes zijn meisjes, jongens zijn jongens. Dat geldt hier ook.
 

 
 



 
Voor alle kinderen was Publisher een onbekend programma. Ook dit keer was het voor de kinderen moeilijk om de Nederlandse taal goed te begrijpen. Op school krijgen ze 4 uur per week Nederlandse les, maar buiten schooltijd gebruiken en zij de taal amper.Gelukkig vertaalde de juf de uitleg regelmatig. De kinderen waren erg fanatiek tijdens de workshop; sommigen wilden zelfs liever geen pauze! De juf gaf aan dat ze geen computerlokaal op school hebben en dat dat een groot gemis is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De bibliotheek (waar het Medialab een onderdeel van is) ligt tegenover het Waaigat.
De vervoerskosten van de bus worden betaald door de bibliotheek.
 
 

1 opmerking: