donderdag 3 april 2014

Erwin en Wendy in de pers


Persbericht

31 maart 2014

Games maken in het Medialab

Hoe haal je de wereld in je huiskamer? Zeventien leerlingen van groep 5/6 van de Van Houteschool school klikken er vrolijk op los en zoeken online naar Curaçao op Google Earth. Vervolgens leren zij hoe ze hoe ze naar straatniveau kunnen omschakelen. ‘Kijk daar zien we de bibliotheek waar we nu les hebben’, zegt een van de leerlingen. Dan gaan ze afstanden meten en zien ze hoe groot de afstand van Curaçao naar Australië is.

Vandaag is het de eerste dag van Erwin en Wendy die drie weken bijzondere workshops in het Medialab Curaçao zullen geven. Erwin Vos is bovenschools ICT’er  in omgeving Eindoven die op verschillende basisscholen (meestal aan de leerkrachten) mediaonderwijs geeft. Wendy van der Velden is lerares van groep 6 op de openbare basisschool De Brinck Uden ook in Noord-Brabant. Samen komen zij leerlingen, docenten en iedereen die naar de openbare lessen wil komen, mediawijs maken.

‘We hebben ons heel goed voorbereid en de combinatie van een bovenbouwse ICT’er en een ervaren docent van groep 6 is heel geschikt. We kunnen iedereen aanspreken en begeleiden op zijn of haar eigen niveau. Ik voeg mijn ervaring uit de klas toe en Erwin is juist heel mediavaardig.  Daar steek ik zelfs iets van op’, zegt Wendy. Samen geven we les aan iedereen die iets van ons wil leren.

De scholenworkshops zijn al helemaal volgeboekt maar in de  openbare lessen of in de docentenworkshops is nog plaats. Iedereen kan zich inschrijven voor de volgende workshops; zelf games maken, verhalen maken met Storyjumper, poster of flyers ontwerpen met Publisher, afbeeldingen bewerken of filmpjes maken met Moviemaker.

Openbare workshops zijn op woensdag en vrijdag middag in de Biblioteka Nashonal Kòrsou van 14.00-17.00 tot 18 jaar gratis en daarboven 10 gulden. Voertaal is Nederlands en soms Papiaments zie daarvoor de beschrijving van de workshop. Inschrijven via www.medialabcuracao.com of bel 4345222 of 4345253.



Groep 5/6 (kibrahacha) van de Van Houteschool na afloop van de workshop in het Medialab


 
Workshopdocenten Erwin Vos en Wendy van der Velden
 

Meer informatie? Angeline da Silva de Goes  Departamentu Uso di Biblioteka

Biblioteka Nashonal Korsou Frank Martinus Arion 434- 5238

1 opmerking: