donderdag 8 mei 2014

Fotoshoppen op OBS Kolegio Reina Beatrix

Via een collega van onze school zijn we in contact gekomen met Tanja, een collega van een andere school in Uden. Zij gaat hier na de zomer werken op basisschool Kolegio Reina Beatrix. Ze was hier om kennis te maken met haar toekomstige school.
Wij vertelden haar over het Medialab Bonaire en zij heeft dit besproken op haar school. De schoolleiding was enthousiast en nodigde ons uit voor een gesprek.
Omdat we alleen nog op donderdagochtend tijd hadden om workshops te geven, werden we meteen voor de volgende ochtend gereserveerd. In eerste instantie zouden we werken met groep 7 en 8, maar zij hadden een toets. Daarom zou groep 5 en 6 de workshop volgen.
 
Aansluitend hebben we het computerlokaal bezocht. Er waren veel computers in het lokaal, maar door gebrek aan stekkers en onderhoud werkten er zo'n 15.  We hebben anderhalf uur besteed aan het gereed maken van de pc's. We waren trots op het feit dat we er in totaal 24 werkend hebben gekregen.  
Wachten tot de logopediste uit het computerlokaal is. 
De apparatuur heeft veel te lijden onder het warme en droge klimaat op Bonaire.
(De ict'er trouwens ook!)
 
Donderdagochtend om acht uur kwamen de leerlingen van groep 6.
Leuk detail: dit is de klas die Tanja volgend schooljaar krijgt.
We startten de workshop met voorbeelden van fotobewerking in de media.
Niet alles wat je ziet, is waar!
 
Daarna zelf aan de slag met het pimpen van foto's. Iedereen had een eigen computer! Echter, na 15 minuten zat twee derde zonder stroom... De groepenkast kon de gevraagde elektriciteit niet aan. Nadat de elektriciteit hersteld was en we de kinderen toch maar in tweetallen hebben laten werken, verliep de workshop prima. (Nu hadden we nog maar 15 pc's nodig!)
De afsluitende opdracht was het maken van een wenskaart voor Moederdag. De school regelt dat de werkstukken in kleur worden uitgeprint, dus dat wordt een leuk cadeau! 

Het was stevig aanpoten. De leerlingen spraken weinig Nederlands en het was erg fijn dat de juf regelmatig voor ons vertaalde. Er was één kind dat nog nooit met een computer had gewerkt.
En ook haar resultaat was prachtig!



  Onze inzet werd gewaardeerd en we kregen een bedankje!
 

1 opmerking:

  1. Top Erwin en Wendy we konden ons geen betere docenten wensen. Mag ik alvast een optie voor volgend jaar?
    Saskia Luckmann
    Coördinator
    Medialab curacao bonaire en st maarten

    BeantwoordenVerwijderen