dinsdag 6 mei 2014

Fotoshoppen in Bonaire

Vandaag hebben we de workshop fotoshoppen twee maal gegeven. In de ochtend was dat voor tweedejaars MBO studenten. Op de MBO werken ze met Nederlandse methodes en de studenten hebben vaak de computers nodig. In het gebouwencomplex zijn twee grote computerlokalen, maar beiden waren bezet. Vandaag zaten wij in kleiner computerlokaal.
Een prachtig lokaal toch?
 
De workshop is uiteindelijk goed geslaagd, maar wat moesten we weer geduldig en creatief zijn... Er was geen digibord aanwezig, dus moest er op het laatste moment een beamer worden geregeld en aangesloten. De computer op het bureau deed het niet, maar Erwin kon zijn laptop aansluiten. Daarna kwamen we erachter dat Flashplayer op sommige computers niet werkte en Pixlr dus ook niet, dus moesten er tweetallen worden gemaakt. Ook opgelost. Tijdens de uitleg viel de internetverbinding regelmatig uit en tot slot hield de beamer er spontaan mee op. Poehpoeh! Maar ondanks dit alles hebben de studenten hard gewerkt en veel geleerd!
 
 


 
 
Het was behelpen...
Einde oefening...
Wie er graag uitleg wilde over het camoufleren van puistjes mocht naar de laptop komen. In eerste instantie was dit maar één student, maar langzaam werden dat er meer...
 
Het werk werd opgeslagen of gemaild.


 
's Middags waren we op Jong Bonaire.
Ook hier hebben ze een prachtig computerlokaal en gelukkig werkte alles prima! 
Onze contactpersoon Friso had wat flyers opgehangen over onze workshops
en de tekst er ook in het Papiamento bijgeplaatst.
 
Helaas was er maar één jongere gekomen, maar medewerker Friso heeft de workshop ook gevolgd en kent het programma nu ook. Dus kan hij er op een later moment nog veel tieners blij mee maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten